Kalastusvene Pioner 14 Fishing|My fishing boat Pioner 14 Fishing

Pioner Boat 

Viime viikolla käväistiin Norjassa Pioner Boat -tiimin kanssa tutustumassa Oslon lähellä sijaitsevaan Pioner -tehtaaseen.

Kalastusveneenihän on siis Norjassa valmistettu ja suunniteltu nelimetrinen Pioner 14 Fishing tai Pioner 14 Active Fishing. Veneeni on siis eräänlainen prototyyppi, josta on nyt tehty sarjatuotantomalli, jossa valmiina heittotaso ja muut kamppeet asiakkaan toiveiden mukaan.

Minulla on vene siksi, koska kalastan. En kalasta, koska minulla on vene. Tämä mielessäni halusin valita veneen, joka ensinnäkin jättää minulle varaa myös vene-elektroniikkaan ilman tinkimistä turvallisuudesta.

En ole kovinkaan kokenut veneilijä, joten siksi turvallisuus ja veneen vakaus olivat tärkeitä valintaperusteita. Nämä kummatkin ovat todella hyvällä tasolla kyseisessä veneessä, vaikka kyseessä onkin vain nelimetrinen polyeteenivene. Veneen reunalle voi mennä neljäkin tyyppiä, ilman, että vene kaatuisi.

Pioner veneet
Pioner 14 Fishing


Kalastusvene
Pioner 14 Fishing. Veneeseen tulossa vielä etukaiteet/Railings coming up!


Materiaali

Veneen materiaali on polyeteeni. Polyeteenistä valmistetaan siis esimerkiksi laitureiden ponttoonit, joten erittäin kestävästä materiaalista on kyse. Pioner ei täytä veneitään millään vaahdolla, vaan kyseessä on ontto rakenne. Runko valetaan yhdestä kappaleesta rotaatiovalulla, joten sen saumakohdat eivät repeile.

Polyeteenin sekaan on sekoitettu väripigmentit ja ne on käsitelty kestämään auringonvaloa.

Veneet on suunniteltu kestämään Norjan merenkäyntiä, joten veikkaan niiden kestävän myös kaiken, mihin Suomessa voi törmätä. Kirjaimellisesti.

Ohessa myös klippi siitä, miten kovaa venettä voi paukuttaa, ilman että siihen tulee mitään.


Korjaus

Tutustuimme tehtaalla myös veneen korjaukseen, jos sattuu kuitenkin niin, että veneeseen tulee naarmuja tai syvempiä "repeämiä." Kyseessä oli erittäin helppo operaatio nimeltään muovihitsaus. Homma etenee näin:

1. Porataan naarmun kumpaankin päähän "pysäytyskohdat", jottei halkeama laajene.
2. Sulatetaan naarmuun tai koloon muovia, tähän saa jämäpaloja tehtaalta. Sulatus tapahtuu tähän tarkoitetulla työkalulla
3. Hitsataan 3-4 kertaa
4. Hiotaan, kiillotetaan.

Lisäohjeita saa Pioner -jälleenmyyjiltä.


 Muovihitsaus.

Syyt, miksi valitsin Pioner -veneen

 • Kevyt, vain 220 kg, joten moottorilta tai vetoautolta ei vaadita kummoisia voimannäytteitä. Vene kuitenkin liikahtaa mukavasti maksimilla, 25hp moottorillakin. Tämä toki vaikuttaa myös siihen, että bensaa kuluu melko vähän.
 • Värit. Itselläni on musta, Darkline. Sopii tälläiselle iloiselle päivänkakkaralle.
 • Hinta
 • Norjalainen
 • Vakaa
 • Turvallinen
 • Vene on kierrätettävä
 • Helkkarin hyvä palvelu jälleenmyyjällä (Seastore Helsinki) ja tehtaalla myöskin! https://www.seastore.fi/


Pienten naarmujen korjaus onnistuu liekillä. Ei liian kuumalla ja pinta kannattaa ensin puhdistaa hyvin.

Veneen elektroniikka:

 • Perämoottori Mercury EFI 4-tahti 25hp
 • Lowrance Elite 9 Ti2 Active Imaging kaiku
 • Keulis Motorguide Xi3
Lisäksi veneeseen on tulossa toinen näyttö. Sille näkymä jaetaan wifin kautta ja se käyttää samaa anturia, kuin pulpetin kaiku. Lisäksi myöhemmin jakkara kuskille ja tehtaan uusi pulpetti.

Lisää rapsaa on tulossa, kunhan veneen saa vesille. Lisäksi siitä on tulossa myös ulkopuolinen käyttötesti. Lisää tästä kesällä!

In English:

I chose a Norwegian Pioner Boats model Pioner 14 Active Fishing. It is a bit different than the boats that I have seen so far in Finland and specially seen in the fishing side. 

I was given the chance to visit the factory near Oslo and so I did. It was very interesting to see how it is all done. It is also a good sign when I can see the manufacturing process myself, ask questions and so on. So kudos Pioner!

As you can see from the videos, the boats material, polyethylene is very strong. It is also light. My boat is 4 meters long and it only weights 220 kg! That means that it will move nice enough with Mercury 25 hp and it doesn´t need a Hummer to move around. It suites me very well!

Another plus sides of the boat:

 • Price. It is a very affordable and you still get much boat for your money.
 • It is made in Norway and designed to cope in those seas. 
 • Safe
 • Steady
 • Recyclable
 • I got a very good service from the dealership in Helsinki, Seastore and guys in the factory were very helpful and I could see that they are proud of the boats. Very important.
 • Colours. I have the Dark Line. So the boat is black. Suits my kind of cheerful little dandelion very well. They insert the color in the material so it wont fade in UV.
 • I can handle the boat all by myself easily
Useful:
http://www.cipax.fi/
https://pionerboat.com/
https://pionerboat.fi/

I loved Oslo and Norway. Can´t wait to get to do some fishing in there!
Pysykää hyvinä
/ Milla
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hyrräkelalla heittäminen / How to use and cast a baitcaster reel

Veneenlasku Pioner 14 Fishing