Nollapäivät, kun mistään ei tule mitään


MP-Reissut

Sosiaalisessa mediassa törmää usein postauksiin, missä kalastajat vetävät joka päivä enkat uusiksi. Kuitenkin nämä onnistumiset vaativat myös paljon pohjatyötä eli nollapäiviä. Näistä harvemmin mitään mainitaan, sillä
a) No, melko tylsiä postauksia
b) Joku voi ajatella, että ne ovat epäonnistumisia

Nämä eivät kuitenkaan mielestäni ole epäonnistumisia, vaan näistäkin voi hyvällä tuurilla jopa oppia jotakin. Lisäksi nollareissut kuuluvat olennaisesti kalastukseen ja turha niistä on repiä pelihousujaan sen enempää.

Rantakalastuksessa ja varsinkin kun kartoitetaan täysin uusia spotteja, nollapäivät ovat enemmän sääntö, kuin poikkeus.


art
Streetfishingin hyvä puoli - LähitaidettaNollapäivät - Miten niistä voi mitään oppia

No, ensiksikin tiedät seuraavaa kertaa varten, mihin kohtaan kannattaa suunnata suoraan. Tämä on tärkeää, jos liikut jalan, niin kuin minä. Vaeltamiseen ja kävelyyn kuluukin yleensä puolet kalastusajasta. Skippaan kohdat, joissa on jotain hämminkiä pohjassa, sekä tietenkin kohdat, joissa ei pääse heittämään. Lisäksi tiedän jo seuraavaa kertaa varten kohdat, joihin kannattaa palata, vaikka ne olisivatkin tyhjiä ensimmäisellä kerralla. Esimerkiksi siltojen aluset, suvannot jne.

Lisäksi tiedän, minkälainen vapa kannattaa ottaa mukaan ensi kertaa varten. Koska liikun jalan/julkisilla, en voi roudata mukana esimerkiksi haukivälineitä, jigausvälineitä jne. Mukana on vain yksi setti per reissu ja karsitusti jigejä tai vaappuja. Eri juttu on tietenkin sitten venereissut, mutta se on eri homma se.

Kieltämättä tälläinen on hankalaa välillä, mutta onnistumisen tunne todella on onnistumisen tunne. Lisäksi asioista ei kannata tehdä liian vaikeita tai ottaa stressiä. Turha suorittaminen vie heti mielekkyyden koko lajilta ja tällä tyylillä harvoin niitä onnistumisiakaan tulee.

Törmäsin Facebookin jollain kalastusforumilla myös kysymykseen siitä, mitä tehdä, jos motivaatio kalastukseen katoaa kokonaan? Sanoisin, että paikkojen vaihtelu kannattaa, samoin kalastustyylien vaihteleminen hauenkalastuksesta vaikkapa ihan täysin ULään. Uuden kalastustyylin opettelu ja oivaltaminen on lajin yksi parhaita puolia.

Eilisen fiilikset:

Eilen kävelin n. 10 kilsaa vapalaukun ja repun kanssa, kengät siinä itsessään. (Kävelin peltojen poikki.) Ja kyllä, menen uudelleen, kunhan veden virtaus hieman rauhoittuu. Spotit vaikuttivat lupaavilta kuitenkin ja miljöö melko rauhallinen.


Ahvenjigi
Prorex Classic Shad - Motoroil

Pikkuhiljaa oikeat jarrusäädöt ovat löytyneet Steeziin, joten peukalon käyttö on loppunut kokonaan. Välillä kuitenkin on pakko himmailla peukalolla, sillä vastaranta on täynnä vedenalaista rytöä ja heitto on saatava loppumaan aikaisemmin.


Jigit
Värit, jotka yleensä pelaavat sameassa
kakkaa
Näillä mennään
jgiit
Lisää samean veden värejä, kuvassa myös uusi Prorex Both Craw

Joten, älkää masentuko - Nollapäiviä tulee kaikille. Viikonloput.

Pysykää hyvinä
/ MillaKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalastusvene Pioner 14 Fishing|My fishing boat Pioner 14 Fishing

Hyrräkelalla heittäminen / How to use and cast a baitcaster reel

Veneenlasku Pioner 14 Fishing