Testissä kevyt ultralight avokelasetti

Käyttötesti Fuego LT 1000 & Prorex X 1-9g


Päätin ottaa vaihtelun vuoksi pitkästä aikaa avokelasetin käyttöön. Setiltä halusin nimenomaan hyvää hinta-laatusuhdetta ja toimivuutta erittäin kevyillä vieheillä. Valitsin kelaksi Fuego LT 1000, jolla painoa 180 g ja vavaksi Prorex X PXE702ULFS ja sillä paino 103g. Siimana Morethan 0.08mm.

Fuego LT


UL kela


Fuego erottuu edukseen

Spinning reel
Fuego 1000 on kompakti ja kevyt Magsealed-kela

Kela toimitettiin erottuvassa punaisessa paketissa ja sisältä löytyvät perustiedot, kuten räjäytyskuva. (Kannattaa muuten pitää tämä tallessa ja ottaa kuva, jos itse vaikkapa putsailee keloja).

Ensimmäiseksi täytyy kehua kelan laatua, sekä jämäkkyyttä näinkin pieneksi kelaksi. Kelan hinta on noin satasen luokkaa, mutta mikäli en tätä tietäisi, voisin veikata enemmänkin. Kelassa on esimerkiksi käytetty Daiwan patentoimaa Magsealed-teknologiaa, mikä estää lian, pölyn ja veden pääsyä kelan sisäosiin ja tätä ominaisuutta harvemmin tästä hintaluokasta löytyy.

Fuego 1000 LT speksit ovat:
Siimakapasiteetti: 180m/0,13mm, Välitys: 5,2:1, Laakerien määrä: 6, paino g: 180. 

Varapuolaa ei toimiteta, mistä pieni miinus.

Heitettävyydeltään kela on todella hyvä. Sanka palautuu pehmeästi, mutta jämäkän oloisesti ja muutenkin kelaaminen on sulavaa. Siimana Morethan 0.08mm on toiminut mainiosti kelan kanssa yhteen.

Prorex X


Kieltämättä olin melko skeptinen vavan luvatusta toiminta-alueesta 1-9g yhdistettynä melko edulliseen hintaan.

Vapa toimitetaan omassa vapapussissaan. Kun vapaa tarkastelee lähempää, huomaa erittäin tyylikkään ja erottuvan viimeistelyn.

Prorex X PXE702ULFS vavassa on pienet, kevyet kahvat, jotka sopivat käyttöalueeseen hyvin. Samat kahvat on muistaakseni käytössä myös Prorex X PXE702LF -vavassa, mikä on dropshottiin erityisen hyvä valinta. Muissa lienee kaikissa pidemmät EVA-kahvat.
Prorex avokelavapa
1-9g aihio on onnistunut 
ultralight
Pituus on mainio vaikkapa joki-kikkailuun


prorex x
Pienet kahvat soveltuvat 1-9g luokkaan hyvin 

Miten vapa sitten toimi? No, luvatunlaisesti. Alin paino, mitä kokeilin, oli tasan 3g. 3g tuulisessa säässä ei ole helppo tehtävä, mutta tällä yhdistelmällä noinkin kevyt vaappu lensi kuin lensikin. Vapa on tunnokas ja nopea toiminnaltaan. Vapa ei myöskään ole niin letku, kuin monesti tämän luokan vavat tuppaavat olemaan, kun tarvitaan käyttöaluetta jo todella alhaalta. Tästä mainitsi myös kollegani kokeillessaan vapaa.

Olen käytellyt Xää joella ja vavan pituus 213cm on sinne sopiva. Mainio kikkailuvapa mikrojigaukseen, pienille vaapuille ja miksei leecheillekin!

Testissä on ollut myös Steez ja AGS PXAGS712MMLFB. Näistä kavereista lisää juttua myöhemmin.


pike
Pienet ja kiukkuiset jokihauet ovat täällä

If you need a translate, please click the Google Translate icon on the blog upper corner. I will not guarantee that it works properly thou :D

Pysykää hyvinä
/Milla


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalastusvene Pioner 14 Fishing|My fishing boat Pioner 14 Fishing

Hyrräkelalla heittäminen / How to use and cast a baitcaster reel

Veneenlasku Pioner 14 Fishing