Veneenlasku Pioner 14 Fishing

VeneenlaskuKalastusvene Pioner 14 Fishing "Black Betty"
Kesä saapui sitten rytinällä. Veneenkin sai vihdoin tyrkättyä merelle. Hertsikan Seastore hoiti homman tyylikkäästi kotiin. Voin lämpimästi suositella kyseistä paikkaa ➩ https://www.seastore.fi/

Tämän kokoisen veneen lasku sujui mukavasti. Seastorella oli tehty loput asennukset ja sieltä löytyi myös loppukilkkeet mukaan;Tyylikkään mustat fendarit, köydet jne. Vaikka vene on kevyt valitsin kuitenkin laadukkaat ja melko paksut köydet, FSE Robline Riot karbiinihaalla. Alkutuntuman perusteella ne ovat hintansa veroiset, joten voin suositella!

Oli myöskin kiva juttu, että päävirran lisäksi sähkökilkkeille on omat virrankatkaisunsa. Tässä tapauksesssa siis kaiulle ja keulikselle. Xi3 -keuliksessahan virta on käytännössä koko ajan päällä - Keuliksen ollessa ylhäälläkin, joten tämä oli erittäin hyvä lisä. Ja mikäli tämä on päivänselvä juttu, niin antaa olla - Itse olen todella noviisi venesähköhommissa.

Pioner boats
Trailerilla 
Veneessä ei ole varsinaisia knaapeja, vaan polyeteenista on valettu köysille aukot. Tämä on ihan hyvä ratkaisu, sillä ainakin kestävät ja niihin saa sidottua köydet kiinni. Toki siansorkkaa niihin ei saa esimerkiksi solmittua, mutta ihan näyttävät ajavan asiansa.

Veneessä on plaanissa tapahtuva sadeveden tyhjennys.


Pioner 14 Fishing ajo-ominaisuudetKuten olen maininnut aikaisemminkin, halusin veneen jota on helppo hallita myös yksinkin liikkuessa, joten 14 -jalkainen vene on siihen erittäin mainio. Ekalla ajolla veneen kyytiin tuli myös reippaasti tavaraa sekä itseäni reippaasti kookkaampi kokeneempi merikarhu (Kiitos Markus!)

Monilta tuli kommenttia venemessuilla veneen maksimimoottoritehosta, mikä on 25hp. Ainakin tuolla maksimilla olevalla nelitahti Mercurylla Pioner 14 Fishing liikahtaa varsin mukavasti ja plaanasi kyllä myös edellä mainitun kuorman kanssa. Tokikaan mikään raketti tämä paketti ei ole, mutta sitä sen ei tarvitsekaan olla.

Veneenlaskupäivänä oli myöskin melko kohtalaista tuulta. Vene käyttäytyi myös aallokossa hyvin. Ajoin myöskin yhdessä vaiheessa edellä lähteneen veneen peräaallokkoon ja Pioner toimi myös tässä aallossa ennalta-arvattavasti. Materiaali ottaa aika pehmeästi isommankin aallon vastaan ja koin olevani koko ajan tilanteen tasalla.

Veneen laidathan ovat melko korkealla, jos vertaa mataliin bassivenesiin. Veneeni on merellä ja haluan ennen kaikkea, että veneeni on turvallinen säässä, kuin säässä. Siltä se kyllä tuntuukin.

Kalastus ja säilytystilat


Kalastus jäi tällä reissulla itselläni vähän toissijaiseksi, sillä halusin ensin tutustua veneeseen kunnolla sekä saada kaikuasetukset kuntoon. Tästä siis tulee jatkossa enemmän rapsaa.

Markus sen sijaan heitteli enemmänkin, etenkin heittotasolta. Heittotaso on pitävä sekä veneen kokoon nähden tilava. Isompikin heittäjä pystyi operoimaan siinä hyvin.

Vavat menivät veneen sivulla olevaan pituussuuntaiseen säilytyslokeroon. Samaan lokeroon menee muutama jigiboksi, mutta suosittelen hankkimaan haaville oman pidikkeensä, sekä miettimään sumpun paikkaa. Sumppu mahtunee yhteen veneen kannen säilytyspaikoista, muuten tulee melko ahdasta. Itse en yleensä sumputa kaloja, vaan otan ruokakalat kylmään ja päästän päästettävät pois saman tien. 

En itse pidä pystysuuntaisista vapatelineistä veneessä, sillä yleensä aina joku kuitenkin heittää niin, että vavat saavat osumaa. Ajattelinkin miettiä niiden sijaan haavitelineen pystysuuntaisesti niin, ettei havas lepata tuulessa kuitenkaan.

Pioner kalastusvene
Pienisuuri veneLisää raportteja on tulossa piakkoin lisää. Lowrance Elite Ti2 Active Imaging-tekniikalla vaikutti muuten erittäin lupaavalta. Kuva päivittyy erittäin nopeasti. Tästäkin lisää piakkoin!

Summa summarum:

Olen helkkarin ihastunut tähän pikku-veneeseen. Tässä lyhyt klippi yleisestä fiiliksestä:


Ahventa joelta

Ennen veneenlaskua ehdin käväistä vielä jigaamassa ahventa joelta ja kyllähän kannatti, nimittäin ahventa löytyi todella hyvin ja lisäksi tämän kauden enkka:
Perch with Daiwa Classic Shad Firetiger . Rod Prorex PXE702ULFS .
Nyt odottelen erää Daiwa Tournament D´Fineja saapuvaksi ♡


Ps. Allekirjoittanutkin on ehtinyt palamaan jonkin verran, joten suosittelen jokaiselle hyvää aurinkorasvaa sekä hyvää lätsää. Sain suosituksen todella hyvästä rasvasta: P-20. Tämä ei ole mikään sponssattu mainos, mutta tää rasva on todella hyvin imeytyvä ja kuitenkin suojaava. Kestää vettä ja saa sprayna. Iso suositus!

Briefly in English:


The boat "Black Betty" is finally on the sea. Everything went well and the small boat is very handy to operate.

Some said that it will lack power with the max. power that is 25hp. On the first run it had lots of load on it and the little Pioner 14 Fishing with Mercury 25hp Fourstroke set it up planing pretty easily. It was also pretty windy and I felt always safe.

I didnt fish much on this trip. I wanted to get to know the boat and set the Lowrance Elite Ti2 Active Imaging on the best setup. On the short test it worked very well! 

I will raport more soon, but on this short test I am more than happy with the boat.

The perch was from the river near Helsinki with Daiwa Prorex Classic Shad Firetiger.

Pysykää hyvinä/
Milla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalastusvene Pioner 14 Fishing|My fishing boat Pioner 14 Fishing

Hyrräkelalla heittäminen / How to use and cast a baitcaster reel