Daiwa Steez SV TW hyrräkela testi

Miksi Steez?


Yksinkertaisesti siksi, koska halusin high-end hyrräkelan. Halusin tietää, onko kela hintansa arvoinen ja mikä tekee siitä hintansa arvoisen. Tässä pähkinänkuoressa. Tiesin hankkiessani Steeziä, että pienempi versio on tulossa myöhemmin markkinoille. Halusin tästä huolimatta kuitenkin "orkkis"-kokoisen Steezin, sillä tiesin tämän rungon sopivan omille käsille erittäin hyvin. Eikä tämäkään kela kyllä mikään jättiläinen ole - Painoa 160g. (Uusi CT 150g, Alphas CT 170g).

Steez on saanut itselläni nyt reippaasti käyttötunteja sen (ylläri, ylläri) kaapattua itselleen ykköskelan paikan.

Hyrräkela Steez
Daiwa Steez and Tatula rod


Aikaisempia Steezeja en ole käyttänyt, joten en osaa sanoa, miten tämä vertautuu niihin.


Hyrräkela
Steez - Ultimate Bass Fishing Gears


Kelan ominaisuudet ovat varmasti kaikille tutut, mutta tässä tärkeimmät:

  • Sv-puola
  • TWS -siimanohjain
  • Suolaveden kestävä
  • Made in Japan
  • Magforce Z heittojarru
  • G1 duralumiinipuola ja rattaat
  • Zero Adjuster

Käyttö

Baitcaster Steez SV and rod Daiwa Prorex AGS 7-32g


Daiwa Steez and Daiwa Tatula 3-28g. As you can see Steez is in duty

Steez VS kala

Daiwa Steez SV on ollut minulla käytössä kahdessa eri vavassa AGS 7-32g PXAGS712MMLFB ja Tatulassa TAT6102MB 3-28g. Kummankin vavan kanssa Steez on miellyttävä ja paketit ovat tasapainoisia sekä pitkäheittoisia. Voi olla, että hankin myöhemmin toisen Steez SVn myös PXAGSään, niin ihastunut kelaan olen. Huono puoli tässä kelassa on se, että tämän jälkeen on vaikea sulattaa mitään muuta kelaa käpäliin.

Kalastusjarrussa on jarrutehoa myös riittävästi ja jarru toimii niin ikään johdonmukaisesti ja tasaisesti jarruttaen koko matkalla, eikä yllättäviä nykäyksiä jarrutuksessa tule. Steez SVn yksi parhaista puolista onkin sen monikäyttöisyys - Toimii loistavasti ahvensetissä, mutta myös jämymmän kuhavavan kanssa. Jarru toimii myös syvemmältä kovempaa nykäistäessä pehmeästi, kuitenkin tarpeeksi niin, että kala koukuttuu. Toki tässä on myös vavalla oma roolinsa. Väsytystilanteessa sama juttu, jarru jarruttaa sillon kuin pitää.

Siimoina olen kokeillut yhteensä neljää eri siimaa. Paksuudet 0.08-0.12mm. 0.12mm on toiminut näistä omassa käytössä parhaiten ja jatkossa tälle kelalle onkin siimana J-Braid Grand 0.12mm ja Morethan 0.12mm. Käytössä (Joissain kuvissa näkyykin) on myös ollut varasiima, merkitön kiina-siima, joka paljastui lopulta todella huonoksi ja on mennyt sittemmin vaihtoon. Kuha
Winning combination: Steez and D´Fin with Prorex Fluorocarbon.


Steez 1016SV-HL tekniset ominaisuudet ja käyttö

Steez on minulla "kovassa käytössä", eli se ei saa silkkihansikas-kohtelua hinnastaan huolimatta. Oikeastaan juuri hinnan/Japan Made-leiman takia oletan sen kestävän ja sitä se on kyllä tehnytkin.

Steez TW SW
Simple and stylish
Moni pyörittelee kelaa tyhjällä puolalla ja ihmettelee, kun Steez ei tässä vaiheessa vaikuta mitenkään erityiseltä. Vasta käytössä paljastuu, että kyseessä ei ole mikä tahansa Made in Ibroonia -kela. Itse kelaus on ihan uskomattoman sulavaa, kuin voita leikkaisi kuumalla veitsellä. Vääntövoimaa riittää myös pikku-kelaksi hyvin. Välitys on 6,3:1, mikä on itselleni jigaushommissa sopivin.

Steezin mankkujarru on piilossa sivulevyn alla, mikä on hyvä ratkaisu. Tällöin jarrun säätöä ei vahingossa tapahdu, kun hyrrä lepää kämmenessä. Steezissa on myös Zero Adjuster, eli puolansäätö on tehty tehtaalla optimiksi, eikä tätä säätöä voi/tarvitse käyttää. Tällöin ei tarvitse huolehtia muusta, kuin heittojarrusta. Kätevää, varsinkin kun puolansäätö on todella hyvin säädetty. Käytössä ei ole klappia, eikä minkään näköistä muutakaan rohinaa tai sirinää.

Ulkonäöllisesti Steez on mielestäni aika peruskela. Ei mitään säväyttävää, mutta ei mitään ärsyttävääkään. Hillityn tyylikäs.

Yhteenveto:

Oikeastaan kelan ainoaksi huonoksi puoleksi nousee hinta, mikä on kyllä melko kova. Toisaalta taas koko rahalla saa luottokumppanin vuosiksi - Eliniäksi, joten sinänsä. Toinen, mistä antaisin miinusta on mielestäni melko pliisu ulkoasu. En tarkoita, että kelan kuuluisi olla pimeässä hohtava valomiekka, mutta jotakin pientä kaipaisi. Sama vaivaa kyllä melkeinpä jokaista kelaa, mitä en ihan ymmärrä.

Tarvitseeko jokainen kalastaja Steezin kaltaista high-end kelaa?  Ei. Onko tämä ainut kela, jolla saa kalaa? Ei. Onko tällä pirun hauska heittää? Kyllä.

Steezissä - Kuten muissakin High End-päädyn keloissa mielestäni kiteytyy se, miksi ylipäätään kalastetaan:
Koska se on hauskaa.

Briefly in English.

I wanted to have Steez just for curiosity. Is this reel really worth the money?

Yes, yes it is.

Cons are actually the rather boring colour. I don´t want a reel that is neon bright lightsaber, but something extra to it. Otherwise this allrounder is my new favorite reel thou it is a older model now.

What I appreciate in this reel is that is reliable. I forget that I have anything in my hand while fishing. In this reel and any other high end reel the point is: Fishing should be fun. Want more in English or in any other language? Click translate -toolbox in the right side of the site and have fun.
Pysykää hyvinä/
MillaKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalastusvene Pioner 14 Fishing|My fishing boat Pioner 14 Fishing

Hyrräkelalla heittäminen / How to use and cast a baitcaster reel

Veneenlasku Pioner 14 Fishing