Kausi 2019

Tämä kausi starttasi itselläni jo helmikuussa, kun jokikohteet alkoivat sulamaan ja 2019 on samalla ensimmäinen kausi Daiwanainen -projektia. Kaudesta jäi hieman kaksijakoiset fiilikset; Alkukausi oli todella hyvä, mutta kauden loppua kohti motivaatio alkoi hiipumaan kokonaan. Toisaalta, tein klassisen virheen ja aloin kahmimaan itselleni ehkä vähän liikaakin juttuja heti alkuun.Huonot jutut:

Aloin kyseenalaistamaan omaa tekemistäni todella paljon. Minkä vuoksi käyn kalassa? Onko kalastus niin vakavaa? Mikä on elämän tarkoitus? (42, tietenkin.) Happy Angler Challenge ei onnistunut, sillä tiimiläiseltä paukahti selkä. Ruoto Predator Challengeen lähtemisestä loppui aika. Ei ollut mitään saumaa treenata lopulta. Nämä veivät motivaatiota entisestään, enkä ainakaan tulevana kautena pyri lähtemään kisoihin.

Lisäksi motivaatiota vie hieman se fakta, että nykyisellä asuinalueella ei ole järviä juuri missään. Tai on melko lähellä yksi. Tämä kyseinen järvi on vain uimareiden ahkerassa käytössä ja saaliina siiman päässä sätkivä Ulla-Matti ei ole tavoittelemani saalis. Liekö savustettunakaan hyvä. Tuhansien järvien maa ja pakko asua juuri täällä. Mutta, jokialueita täällä on, joten niitä kohti myös tulevana kautena.

Kalastus alkoi tuntumaan suorittamiselta, eikä siltä, mitä se todella on: Rakas harrastus ja pako arjesta. Nyt asia kääntyi varsinkin sesongin loppua kohden toisinpäin; Arki alkoi olemaan pakoa kalastuksesta. Tuumasin, että tämä kausi on tässä.

Hyvät jutut:

Mutta, jotain hyvääkin. Pohdiskelujen seurauksena sain rajattua asioita. Jätän hauenkalastuksen kokonaan pois, sillä tosiaan kun aika on muutenkin kortilla, haluan keskittyä vain niihin kalastuksen muotoihin, jotka koen "omiksi jutuiksi". Tämä juttu on hyvin vahvasti ahvenen jigaus.

Päätin myös luopua veneestä (Yhteydenotot https://www.seastore.fi/), sillä myöskään aikaa tai motivaatiota merellä olemiseen ei ole. Huomasin viihtyväni paljon paremmin joilla ja järvillä. Minulle on aivan sama, miten kukakin kalastaa, mutta omalla kohdallani tämä juttu vain menee näin. Kalastuksessa on mielestäni kyse onnistumisesta. Se, kuka onnistumisen määrittää, on hyvin henkilökohtainen juttu. Onko se suuret kalat, suuri määrä kaloja tai jokin muu asia.

Minulle kalastuksessa on tärkeää kalastaa alueilla, joilla ei liiku hirveästi muita kalastajia ja onnistua näillä alueilla. Onnistuminen voi tällöin olla yksikin parempi ahven.

Odotan myös innolla Daiwa 2020 ahvenkamppeita, joiden pitäisi ilmestyä kohtapuoliin testattavaksi. Tulossa on mielenkiintoisia jigi-uutuuksia ja erittäin superhyper mielenkiintoinen ahvenvapa! Saas nähdä, joko Tatula vaihtuu ykkösketjusta.

Kohokohdat 2019:⏩ Venebåt. Todella hyvin järjestetyt messut ja paljon kalastusaiheista hommaa. Oli mukava tavata tyyppejä kasvotusten somekirjottelun sijaan. Jengi oli hyvällä fiiliksellä liikenteessä.
⏩ Reissu Osloon Pionerin tehtaalle. Oli huikeaa nähdä, miten ammattitaidolla ja monien vuosien osaamisella nämä veneet tehdään
⏩ Hk-Open. Beast Fishing Teamin kanssa tässä kisassa. Tässä on todella osaava kalastustiimi ja hyvin vetivät jokeri-tiiminä Ruoto Predatorin! 
⏩ Kävin duunin puolesta tutustumassa Merikarvian kalastusalueisiin. Todella upeat puitteet ja eipä ihme, että Ojamon Olli pokkasi Vuoden Iloisin Yrittäjä 2019-palkinnon
⏩ Harjus. Itselleni elämäni eka jigiharri, tosin karkuutus viime metreillä. Tähän kohteeseen paluu ensi kautena
⏩ Juhannuksen mökkireissu. Tämä kohde on itselleni rakkain ja tutuin. Huikea ahvensyönti taas kerran. D´Finit maistuivat. Tätä kalastuksen tulee ollakin - Ei stressiä ja sitä kautta onnistumisia. Täällä kun voisi joskus koko kauden viettää.

This season music provided by The Distillers

Kohti kautta 2020.

Pysykää erityisen hyvinä
/Milla

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Kalastusvene Pioner 14 Fishing|My fishing boat Pioner 14 Fishing

Hyrräkelalla heittäminen / How to use and cast a baitcaster reel

Veneenlasku Pioner 14 Fishing